Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Η NASA παρουσίασε νέο σύστημα εκτόξευσης για διαστημόπλοια



Ένα νέο σύστημα εκτόξευσης το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τις αποστολές της NASA προς τον πλανήτη Άρη, παρουσίασε χθες ο επικεφαλής του Οργανισμού.
Η παρουσίαση έγινε στο Κονγκρέσο, με τον ...
επικεφαλή, Τσαρλς μπόλντεν, να τονίζει: «Αυτό το νέο σύστημα εκτόξευσης θα δημιουργήσει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους Αμερικανούς, θα εξασφαλίσει τη διατήρηση της αμερικανικής ηγεσίας στο διάστημα και θα εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».
Το σύστημα έχει την ονομασία «Space Launch System» και η μεταφορά των αστροναυτών θα γίνεται σε μια κάψουλα με την ονομασία «Orion Multi Purpose System». Το βαρέως τύπου όχημα εκτόξευσης, θυμίζει αρκετά εκείνο που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί, στο πρόγραμμα «Απόλλων» το οποίο είχε προωθηθεί για την εξερεύνηση της Σελήνης.
Οι δύο πρώτοι όροφοι του πυραύλου θα προωθούνται με κρυογονικούς κινητήρες που χρησιμοποιούν ένα μίγμα υδρογόνου και υγρού οξυγόνου.
Αρχικά το σύστημα εκτόξευσης θα είναι σχεδιασμένο ώστε να μεταφέρει στο διάστημα φορτίο 70 μέχρι 100 τόνους, ενώ αναμένεται αυτό να αυξηθεί στους 130 τόνους σταδιακά.
Η απόφαση για την έναρξη του σχεδίου αυτού έγινε μετά από πολλούς μήνες στοχασμού κατά τη διάρκεια των οποίων η NASA εξέτασε διάφορα σχέδια βαρέων οχημάτων εκτόξευσης.

p

Πηγη:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: