Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Έκρυψαν παραγκουπόλεις υψώνοντας τείχος

Έκρυψαν παραγκουπόλεις υψώνοντας τείχοςΠροσωρινό τείχος για να μην φαίνονται οι παραγκουπόλεις κοντά στο σημείο όπου γινόταν μια διεθνής διάσκεψη με σκοπό την μείωση της φτώχειας στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού ύψωσε η κυβέρνηση των...
Φιλιππίνων, με αποτέλεσμα να γίνει αντικείμενο επίκρισης.

Το τείχος υψώθηκε σε μια γέφυρα από το αεροδρόμιο ως το συνεδριακό κέντρο, κρύβοντας τους χιλιάδες κατοίκους των παραγκουπόλεων από τη θέα των εκατοντάδων αντιπροσώπων της ετήσιας συνόδου του διοικητικού συμβουλίου της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης (Asian Development Bank, ADB).

Οι επικριτές της απόφασης αυτής επισήμαναν ότι το γεγονός ότι οι φτωχοί κρύφτηκαν έστειλε το λάθος μήνυμα.

«Αποκλείοντας τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πίσω από ένα φράκτη, η κυβέρνηση των Φιλιππίνων στέλνει το μήνυμα ότι η ακραία φτώχεια μπορεί απλά να αγνοηθεί», επισήμανε η Τζέσικα Έβανς, στέλεχος της οργάνωσης Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η οποία λαμβάνει μέρος στη σύνοδο.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και μέλη συνδικάτων έκαναν πορεία με κατάληξη το χώρο έξω από το συνεδριακό κέντρο, καταγγέλλοντας κυβερνητικές πολιτικές οι οποίες, όπως τόνισαν, είναι εναντίον των φτωχών.

Ο υπουργός Επικοινωνιών της κυβέρνησης Ρίκι Καραντάνγκ είπε ότι η ύψωση του τείχους αποτελεί ένα «ζήτημα αστικού σχεδιασμού και αισθητικής, όχι ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Εκτιμάται ότι το 30% των 94 εκατ. πολιτών στις Φιλιππίνες και σχεδόν 1,8 δισ. άνθρωποι στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού είναι φτωχοί, ήτοι ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: