Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Οι εφημερίδες σήμερα 28-01-2013

Οι εφημερίδες σήμερα 28-01-2013

Πρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ακίνητα: Ο ένας στους δύο δεν έχει να πληρώσει".
Η εφημερίδα γράφει "αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες που προβλέπονται για τους οφειλέτες του Δημοσίου θα βρεθεί ο ένας στους δύο πολίτες μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα".
ΕΘΝΟΣ: "Κατάργηση αντικειμενικών θέλει η τρόικα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ζητήματα που συνιστούν ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος στη φορολόγηση των ακινήτων εγείρονται από την τρόικα. Οι δανειστές προτρέπουν να καταργηθεί το σύστημα των αντικειμενικών αξιών και να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οσιος Νείλος και Προφητείες made in... CIA!!!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρόσφατες αποκαλύψεις αναφέρουν ότι στη χώρα μας έχουν διαρρεύσει κάποιες «προφητείες» από συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων και μάλιστα χρησιμοποίησαν πρόσωπα του μοναχισμού για τον σκοπό αυτό μετά το θάνατό τους!..."
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα νέα όρια ηλικίας για δημοσίους υπαλλήλους".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σύνταξη στα 67 για όσους συμπληρώνουν την 25ετία από το 2013 και μετά φέρνουν για εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, σύμφωνα με τους νέους πίνακες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μπουλντόζα για 3.305 αυθαίρετα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η επιχείρηση κατεδάφισης των αυθαιρέτων, για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις, που οργανώνει η κυβέρνηση, αποβλέπει αφ΄ενός μεν να δοθεί ώθηση στον εισπρακτικό μηχανισμό, ώστε να συγκεντρωθούν έσοδα πάνω από 3 δισ. ευρώ, και αφ΄ετέτου να εφαρμοσθεί και στο πολεοδομικό μέτωπο το «νόμος και τάξη»".
ΕΣΤΙΑ: "Η κοινωνία επικροτεί την στάση Σαμαρά".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν χρειάζεται πολλή φιλοσοφία για να διαπιστωθή το αυτονόητο. Οτι δηλαδή η σθεναρά και αποφασιστική στάσις του κ. Σαμαρά στο θέμα της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό επικροτείται από την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Ηρκεσαν άλλωστε τρεις κουβέντες από τον Πρωθυπουργό -δεν χρειάζονταν περισσότερες- για να μπουν τα πράγματα σε τάξη".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Συντάξεις: Ανατροπές στα όρια ηλικίας".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "για τη συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων τα όρια ηλικίας αυξάνονται κατά δύο έτη. Ωστόσο, σε ειδικές ομάδες ασφαλισμένων η αύξηση φτάνει ακόμα και τα πέντε έτη. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή σύνταξης είναι η συμπλήρωση τουλάχιστον 4.500 ημερών ασφάλισης και του απαιτούμενου ορίου ηλικίας".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Επίταξη διαρκείας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον δρόμο της επίταξης επιλέγει η κυβέρνηση απέναντι στους απεργούς. Ονομάζει «πυγμή» τον αυταρχισμό προκειμένου να επιβάλει το Μνημόνιο. Αντίθετα με όλη την κοινωνία, θεωρεί πετυχημένη την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και το ίδιο σχεδιάζει και για τους απεργούς στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ οι οποίοι συνεχίζουν παρά τις αντίθετες δικαστικές αποφάσεις. Τη φοβίζουν οι κινητοποιήσεις σε ΔΕΗ, λιμάνια, νοσοκομεία και οι αγρότες στους δρόμους".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Πόσο χάνουν κάθε μήνα μισθωτοί - συνταξιούχοι".
Η εφημερίδα γράφει ότι "κατ΄αρχάς, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας θα προσδιορίσουν το μηνιαίο καθαρό εισόδημα κάθε δικαιούχου αφαιρώντας από το ακαθάριστο ποσό του μισθού ή της σύνταξης ή της οποιασδήποτε καταβαλλόμενης παροχής μόνο τα ποσά των νόμιμων κρατήσεων για υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές που για την καταβολή τους βαρύνεται ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος".
ΤΑ ΝΕΑ: "Κρυφός θησαυρός από «μαύρο» χρήμα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σημαντικά φορολογικά έσοδα χάνονται για το Δημόσιο λόγω της αδυναμίας ελέγχου των χιλιάδων αναφορών για ύποπτες συναλλαγές από τράπεζες, επενδυτικές εταιρείες, ανταλλακτήρια συναλλάγματος και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες συσσωρεύονται κατά χιλιάδες στις βάσεις δεδομένων της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες, αφού οι έλεγχοι είναι ελλιπέστατοι".
6ΜΕΡΕΣ: "Η φωτιά πάει στους κάμπους".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο θερμό μέτωπο ανοίγει αυτή την εβδομάδα για την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά με τους αγρότες, τα τρακτέρ των οποίων από σήμερα είναι παραταγμένα κατά μήκος των εθνικών οδών από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ζωσμένη διόδια η Θεσσαλονίκη".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δύο νέες προκλήσεις στο ταμπλό του Χ.Α.".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στοχευμένη μάχη θα δοθεί στο Χρηματιστήριο σε δύο μέτωπα: στην ανατροπή των αποτελεσμάτων των εισηγμένων επιχειρήσεων, εφόσον οι εταιρείες μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν, και στην επιτυχία των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, που θα κρίνει κατά πόσον αυτές θα παραμείνουν στον ιδιωτικό τομέα".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχεδιασμός αξιοποίησης για 48 ελληνικές μαρίνες".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε φάση άμεσης υλοποίησης μπαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο «Νηρηίδες», που προβλέπει την εκμετάλλευση 48 μαρινών σε όλη τη χώρα. Το σχέδιο, που θέλει να εφαρμόσει με διαγωνιστική διαδικασία το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του δημοσίου, προβλέπει ένα ενδεικτικό δίκτυο κατανεμημένο σε εννέα ομάδες σε όλη τη χώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: