Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Μεταναστευτικό πρόγραμμα Αιτήσεις για τη Μανιτόμπα

Google+ http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Ρεκόρ επισκέψεων παρουσίασε η ιστοσελίδα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για Μετανάστευση στη Μανιτόμπα του Καναδά (Hellenic Immigrant Initiative Committee - HIIC), αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την αδιαπραγμάτευτη πλέον πρόθεση μεγάλης μερίδας των Ελλήνων πολιτών να αναζητήσουν εργασία σε χώρες του εξωτερικού, ακόμα και αν αυτές βρίσκονται στα βορειότερα σύνορα του Καναδά με την Αλάσκα.
Ο μέσος εβδομαδιαίος μισθός για όσους επιλεγούν για εργασία στη Μανιτόμπα θα είναι 600 ευρώ
Ο φορέας διοργάνωσε, σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές, διημερίδα (Job Fair 2013), η οποία ολοκληρώνεται σήμερα τελικά, κατά τη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκαν προκαθορισμένες συνεντεύξεις υποψηφίων με εργοδότες και μέλη της τοπικής κυβέρνησης, σε χώρο που παρέμεινε... επτασφράγιστο μυστικό για λόγους ευταξίας.
Η ιστοσελίδα δέχθηκε πάνω από 10.000 επισκέψεις σε μία ημέρα με αποτέλεσμα να «πέσει», προκαλώντας έκπληξη στα στελέχη της Πρωτοβουλίας και δυσφορία σε ενδιαφερόμενους, οι οποίοι δεν κατάφεραν εγκαίρως να λάβουν τις επιθυμητές προσκλήσεις.
Δεν αποτελεί, ωστόσο, έκπληξη η συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς η είδηση ότι ειδικοί εκπρόσωποι του μεταναστευτικού προγράμματος της επαρχιακής κυβέρνησης της περιοχής θα επισκεφθούν την Ελλάδα με σκοπό να αναζητήσουν ειδικευμένους εργάτες που ενδιαφέρονται για βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη απασχόληση στον Καναδά έκανε αστραπιαία τον... γύρο του διαδικτύου.
Εξάλλου, οι θέσεις που προσφέρονται στη Μανιτόμπα αφορούν μία ευρεία γκάμα ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων μηχανικοί, εξειδικευμένοι εργάτες, αλλά και εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, προσελκύοντας χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι υπό το φάσμα της ανεργίας εξαναγκάζονται να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αναζητήσουν εργασία εκτός συνόρων.
Μεταναστευτικό πρόγραμμα
Η ελληνική κοινότητα της Μανιτόμπα, σε συνεργασία με την τοπική κυβέρνηση της περιοχής, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προχωρήσει στην επιλογή προσωπικού από την Ελλάδα με κύριο στόχο την ενίσχυση και ανανέωση τόσο του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής όσο και της ίδιας της κοινότητας.
Με αφορμή την παραπάνω πρωτοβουλία, η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας επέκτεινε τις προσδοκίες της για την επιλογή εργατικού δυναμικού και από άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίες πλήττονται από την κρίση, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, οργανώνοντας ανάλογες εκδηλώσεις.
Εξάλλου, σύμφωνα με τις προσδοκίες της τοπικής κυβέρνησης, αναμένεται το «άνοιγμα» 250.000 θέσεων εργασίας στην επαρχία έως το 2020, οι οποίες θα καλυφθούν προοδευτικά με προσωπικό το οποίο θα προέλθει αποκλειστικά από τις μεσογειακές χώρες.
Αιτήσεις για τη Μανιτόμπα
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 16 Ιουνίου και έπειτα, επικοινωνώντας με την Πρωτοβουλία (HIIC) στην ηλεκτρονική διεύθυνση victoria@hiic.ca και στην ιστοσελίδα www.hiic.ca. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι από το Επαρχιακό Πρόγραμμα Υποψηφίων της Μανιτόμπα,
www.immigratemanitoba.com/how-to-immigrate/, από το Πρόγραμμα Προσωρινής Απασχόλησης, www.cic.gc.ca/english/work/apply-who.asp, την οργάνωση Διεθνής Εμπειρία στον Καναδά,
Aμεση κάλυψη 200 θέσεων επαγγελματιών από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία
Προσόντα: άριστη γνώση αγγλικών και εργασιακή εμπειρία
Tο «Eθνος-Εργασία» εξασφάλισε και παρουσιάζει συνέντευξη με τον βοηθό του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Πολυπολιτισμικότητας της Μανιτόμπα (Manitoba Immigration and Multiculturalism Assistant Deputy Minister), Ben Rempel, ο οποίος αποκαλύπτει τους κλάδους εργασίας στους οποίους θα απορροφηθούν οι επιλεγέντες, τα βασικά προσόντα που πρέπει να διαθέτουν, αλλά και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν, εφόσον επιλεγούν.
Πόσες θέσεις προσφέρονται στην επαρχία της Μανιτόμπα και ποιες είναι οι δημοφιλέστερες ειδικότητες;
Σκοπός μας είναι η άμεση κάλυψη 200 θέσεων στη Μανιτόμπα, εκ των οποίων 75 αφορούν αποκλειστικά Eλληνες, ενώ οι υπόλοιπες 125 θα προέλθουν από άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Μακροπρόθεσμα, επιθυμούμε να προσελκύσουμε 50 οικογένειες από την Ελλάδα, μέσα από την επιλογή ισάριθμων εξειδικευμένων εργαζομένων, ενώ οι συνεντεύξεις που είχαν προκαθοριστεί είναι 75.
Οι υποψήφιοι μπορούν να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους και μέλη της οικογένειάς τους, γεγονός που συνεπάγεται ότι ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που θα διαμείνουν στη χώρα θα είναι αρκετά μεγαλύτερος.
Αναφορικά με τις ειδικότητες που θα επιλεγούν, περιλαμβάνουν εξειδικευμένους επαγγελματίες στους τομείς των επιχειρήσεων, του εμπορίου, της αεροπορικής βιομηχανίας, του κατασκευαστικού και ξενοδοχειακού τομέα, της μηχανικής και της παροχής υπηρεσιών.
Ποια τα κύρια προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι;
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 21 έως 45 ετών, ενώ τα βασικά προσόντα που απαιτούνται είναι η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, οι απαιτούμενοι τίτλοι σπουδών που αντιστοιχούν στους κλάδους επιχειρηματικότητας και η εργασιακή εμπειρία. Επίσης, θα πρέπει να τους έχει γίνει πρόσκληση από εργοδότη της Μανιτόμπα ή από την ελληνική κοινότητα της περιοχής και να είναι αποφασισμένοι να μετοικήσουν στην επαρχία.
Ας σημειωθεί ότι τα παραπάνω είναι τα ελάχιστα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι, καθώς ο εκάστοτε εργοδότης ενδέχεται να προσθέσει και ορισμένα επιπλέον προσόντα με μεγαλύτερο βαθμό εξειδίκευσης, ανάλογα με το αντικείμενο της θέσης. Oσο για τοn μέσο εβδομαδιαίο μισθό ξεκινά από τα 600 περίπου ευρώ (790 δολάρια Καναδά) και διαμορφώνεται αναλόγως προσόντων.
Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι, αφού επιλεγούν να μεταβούν στη Μανιτόμπα;
Μετά την επιλογή τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση για άδεια εργασίας στη Μανιτόμπα, προκειμένου να μεταβούν στην περιοχή ως αλλοδαποί εργαζόμενοι προσωρινής απασχόλησης, ενώ, μετά την παρέλευση εξαμήνου, θα έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν μόνιμη παραμονή στη χώρα μέσω του Επαρχιακού Προγράμματος Υποψηφίων της Μανιτόμπα (Manitoba Provincial Nominee Program). Αλλά ακόμα και στη δυσάρεστη - αν και απίθανη - περίπτωση, όπου ο εργαζόμενος δεν καταφέρει να διατηρήσει την εργασία του για το απαιτούμενο διάστημα των έξι μηνών, δεν υποχρεούται να εγκαταλείψει τη χώρα, αλλά έχει το δικαίωμα να κάνει αίτηση για μία νέα άδεια εργασίας, η οποία θα του επιτρέψει να εργαστεί για νέο εργοδότη.
Η υποβολή αιτήσεων μπορεί να συνεχιστεί έστω και εκπρόθεσμα;
Λόγω της συντριπτικής ανταπόκρισης του ελληνικού κοινού στην εκδήλωση, παρατηρήθηκε το φαινόμενο ανθρώπων, ο οποίοι παρά το ενδιαφέρον τους, δεν κατάφεραν να λάβουν την απαραίτητη πρόσκληση για τη συμμετοχή τους. Παρ' όλα αυτά, η HIIC θα συνεχίσει να παρέχει πληροφορίες και τη δυνατότητα περισσότερων υποψήφιων εργαζομένων να μεταβούν στη Μανιτόμπα, απαντώντας σε ερωτήσεις και παρέχοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να ζήσουν και να εργαστούν στην επαρχία.

http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: